19. okt – Trúbótin og kvinnurnar

Hóskvøldið 19. oktober kl 19.00

Í samband við reformatiónsrárið bjóðar Kvinnufelagið inn við einum fundi, sum viðger hvønn týdning reformatiónin hevði fyri kvinnurnar.

Rasmus Drejer: Reformatiónin og kvinnurnar

Som de hellige kvinder. Om reformationen og kvindeidealet.

I år fejrer vi 500-året for Martin Luthers begyndelse på reformationen. Og var det godt eller skidt for kvinderne? Var det ikke noget med, at kvinden skulle være underlagt manden i ægteskabet? Javist, ikke desto mindre har vores moderne kvindeideal og fokus på kønnenes ligestilling skygget for, hvilke positive ændringer af kvindesynet der så småt voksede frem med Luther og reformationen. Med reformationen fik kvinden teologisk betydning. Det tog også de danske reformatorer, bl.a. Hans Tausen, til efterretning – de giftede sig. Og deres præstekoner skulle være forbilleder for alle andre kvinder.

Rasmus H.C. Dreyer er adjunkt i kristendom og kirkehistorie på Diakonissestiftelsen i København og formand for Selskabet for Danmarks Kirkehistorie. Han har for nyligt udgivet en artikel om netop kvindeidealet i reformationstiden i bogen “Kvinderne, renæssance og reformation”.

Rasmus er føroyskt giftur við síni prestakonu, Lis Samuelsen, sum eisini er prestur.

Kostnaður er 50,- fyri fyrilestur, kaffi/te og køku.

Øll eru vælkomin, menn sum kvinnur.

Kvinnufelagið

  

Tíð: 19. okt kl. 19.00
Stað: Føroyahúsið
Kostnaður: 50,-
Samband: tlf. 33 23 15 87 – info@fohus.dk