27. okt – Terji Messel og Uni Debess

Blueskoncert i Det Færøske Hus

I samarbejde med Copenhagen Blues Festival er vi stolte af at kunne præsentere denne enestående koncert med intet mindre end to færøske blues fænomener. Kom og oplev færøsk blues på højeste niveau!
Pris: 75 kr i døren

Terji Krossteig Messell

Om Terji skriver Peter Widmer (Bluesnews.dk) således:
Den herboende Terji Krossteig Messell er født og opvokset i Tórshavn på Færøerne og leverer noget så eksotisk og sjældent som blues sunget på færøsk.
Terji har været aktiv på den danske bluesscene i nogle år, og især efter at han nåede finalen i Danish Blues Challenge 2014, har der været fokus på hans færøske blues.
Terji er en glimrende entertainer, guitarist og sanger. Tilmed er han i besiddelse af en lun og afvæbnende form for humor, der kan få selv det mest stivnakkede publikum til at overgive sig.
Med andre ord kan Terji Krossteig Messell sine ting, og det skal ikke afskrække nogen, at han synger på færøsk. Det gør nemlig ikke spor, at man ikke fatter en bjælde af, hvad Terji synger, for den færøske sprogtone passer forrygende godt til blues. Enhver koncert med Terji Krossteig Messell er en oplevelse i sig selv, og som han selv siger det om den form for blues, han excellerer i:
“Det er ikke Chicago blues! Det er ikke Texas blues! Det er ikke Piedmont blues, ej heller country blues! Det er Nordatlantershavsblues!”

I 2017 blev hans album “Útisetablús” nomineret til “Årets danske bluesudgivelse”

Uni Debess

Med sine 10 cd udgivelser bliver Uni Debess også kaldet Mr. Blues på Færøerne. Han er kendt for at spille god svingende blues musik med inspiration fra f. eks. Muddy Waters, B.B.King, Robert Johnson og Eric Clapton.

Siden 2002 har Uni Debess spillet i mange kendte orkestre såsom GoGo Blues, Crawling Blue, Debess Blues Station, men nu spiller han som Uni Debess som også er hans kunstnernavn.
I 2005 vandt Uni Debess sammen med GoGo Blues Prix Færøerne og samme år blev GoGo Blues nomineret for bedste band.
For tiden er Uni Debess aktuel med sin nye cd ”Green”, som indeholder hit singlerne Sugar Mama, Your Man og Crossroad Blues.

Uni Debess har turneret i disse lande: Canada, Scotland, Denmark, Norway, Sweden, Iceland, Shetland, Greenland and Faroe Islands.

Copenhagen Blues Festival

  

Tíð: 27. okt kl. 20.00 – 23.00
Stað: Føroyahúsið
Kostnaður: 75,-
Samband: tlf. 33 23 15 87 – info@fohus.dk
Facebook: https://www.facebook.com/events/1819458638071784/