LØSRIVELSEN

Scenekunstgruppen PARADOX og Føroyahúsið inviterer til en smagsprøve på forestillingen Løsrivelsen – en scifi om Rigsfællesskabets sidste dag.

Premieren er først i juni, men denne aften tager vi hul på både vores fiktive historie, som vi læser uddrag fra, samt problematikken omkring Rigsfællesskabet – bør det opløses så Grønland og Færøerne kan blive fuldt selvstændige – og hvornår bør det i så fald ske?

Vi inviterer et lille panel af mennesker med god forstand på, hvordan problematikken ser ud fra henholdsvis Færøsk, Grønlandsk og Dansk perspektiv, og håber at publikum vil diskutere med.

Forestillingen Løsrivelsen kommer til at handle om den fiktive dag i 2033 hvor Grønland og Færøerne løsriver sig fra DK. 
Forestillingen undersøger hvilke følelser og situationer der opstår i de 3 lande når/hvis verdens sidste kolonimagt giver endeligt slip. 

Vi zoomer helt ind i menneskers drømme, frygt og dilemmaer.

Projektet er et samarbejde mellem PARADOX, Katuaq i Nuuk, Nordens Hus i Tórshavn, Odense Teater og Kolding Egnsteater.
Forestillingen kommer til at spille i Nuuk 4.-6. juni, i København 9.-11. juni og i Törshavn 16.-18. juni 2022, samt Odense Teater 28. august-3. september, Kolding Egnsteater 7.-11. september 2022

Holdet bag produktionen er:
Daniel Wedel (DK/SE) Instruktør og dramatiker
Vivi Sørensen (GL) Dramatiker og dramaturg
Martin Eriksson (SE) Scenograf, grafisk design og kostumer
Durita Sumberg (FO) Producent og fundraiser
Mariann Hansen (FO) Skuespiller
Karina Møller (GL) Skuespiller
Mohamed Ale Osman (DK/SO) Skuespiller
Henriette Rosenbeck (DK) Skuespiller og producent

www.paradoxteater.dk