Den Færøske Julebazar i København

Den Færøske Julebazar er en selvstændig enhed, der eksisterer i et samarbejde mellem Kvindeforeningen, Det Færøske Hus, de forskellige færøske foreninger og enkeltpersoner i og uden for København.

Formålet er at yde støtte til kvinder og børn på Færøerne, der befinder sig i en vanskelig situation. Formålet er også at støtte færøske kulturelle tiltag til glæde for færinger og andre interesserede i og omkring København.

Ansvarlige for bazargruppen er: Asley Højgaard, Katrin Nolsøe og Chirstin Plate.

Julebazaren løber af stablen i november måned hvert år. På bazaren kan du købe varer af høj kvalitet såsom færøske strikvarer, puder, kunsthåndværk, færøsk mad, færøsk øl og snaps og andre delikatesser til julen. Her kan du hygge dig i caféen, sludre med folk og høre god musik.

Alt arbejdet i forbindelse med bazaren udføres af frivillige, og rigtig mange støtter arrangementet ved at strikke, sy og eller på anden måde frembringe eller forære ting til julebazaren. Kvinder der midlertidigt bor på Hotel Tórshavn enten som patienter eller pårørende, har i flere år strikket til bazaren.

Når bazaren afvikles, er der en række mennesker i gang med at sælge, smøre boller, lave kaffe, servere, pynte lokale, pakke rullepølse, bage det specielle brød drýl og meget andet. Musikere synger og spiller til gavn for tiltaget.

Bazaren har bl.a. ydet støtte til:

– “Berin” som er et initiativ i Tórshavn, der blandt andet etablerer samtalegrupper for børn og unge, der har mistet en af sine nærmeste.

– “Afdeling 16 på Eirargarður”  i Tórshavn; til aktivitet-redskaber til gavn for beboerne.

– “Kvinnuhúsið” i Tórshavn; til forbedring af legerummet for børn.

– Skuespillet “Terry´sa saga”, der blev fremført i Det Færøske Hus i København.

Skulle du have lyst til at støtte op omkring Den Færøske Julebazar, dette ved f.eks. at strikke, sy eller lave noget kreativt eller julepynt kan du henvende dig til:

Asley Højgaard. tlf: 20 75 47 67,  asley.h@live.dk

Katrin Nolsøe. tlf: 40 62 48 18,  kan@ungdomsskolen.kk.dk

Chirstin Plate: tlf: 28 43 65 32, plate@webspeed.dk. Bistrup Park 101. 3460 Birkerød

download (1) images (6) images (1) føroyahúsið-660x420

Tid: En weekend i november

Sted: Det Færøske Hus

Kontakt: Asley Højgaard. tlf: 20 75 47 67,  asley.h@live.dk

Katrin Nolsøe. tlf: 40 62 48 18,  kan@ungdomsskolen.kk.dk

Chirstin Plate: tlf: 28 43 65 32, plate@webspeed.dk