Udagvekonsert – Meejah

Det dansk-koreanske band Meejah inviterer til fejring og release-koncert af deres debutalbum “Queen of Spring” i Det Færøske Hus / Føroyahúsið i København 18. juni 2021 kl 20.00.
Med gæster Julie Sass og special feature: Biskit Braendgaard.
Der er begrænsede pladser, og tilmelding sker ved at skrive en email til info@fohus.dk med emnefelt: “Meejah koncert”. Oplys fulde navn, tlf nr og email ifht. registrering ved smittespredning.
Alle skal bære mundbind, når de ikke sidder på deres pladser, samt fremvise gyldigt coronapas.
Bandet har brugt hele 2020 på at indspille albummet i BlipBlop Studio i Roskilde og har samarbejdet med producerne Jens L. Thomsen (FO), Rune Borup, Lille Høg og Magnus Lindberg i Stockholm samt færøske Frostfelt og trommeslagerne Emil de Waal og Rune Nugge Kristensen.
Albummet er skrevet som en cyklisk sekvens over de 8 trigrammer i koreansk og taoistisk filosofi:
Heaven ☰ Summer Fire ☲ Earth ☷ Water ☵ Lake ☱ Thunder ☳ Wind ☴ Mountain ☶
10 forfattere, som tidligere har opført sekvensen live sammen med bandet, har skrevet digte på færøsk, dansk, engelsk og islandsk med inspiration i den koreanske digtform “sijo”, som en del af albummets booklet:
Kim Simonsen, Julie Sass, Siri Ranva Hjelm Jakobsen, Vonbjørt Vang, Eva Tind, Søren Peter Nielsen, Lars-Emil Foder, a rawlings og Rannvá Holm Mortensen.
Meejah fortolker koreansk arv, transnationalitet og tabet som tilknytningspunkt gennem shamanisme, koreansk pansori-sang og fabuleren over østlig og vestlig mytologi i en særlig blanding af postrock, noisy experimenterende hiphop, gazy, postmetal-inspirerede guitarflader, tibetanske syngeskåle og nordisk melankoli. Og ikke mindst kærligheden til det færøske.
I Meejahs univers går det spirituelle & det sorte hånd i hånd: Den koreanske Han-smerte, en myrdet kejserinde, afbrændte marker, færøske nattesange, Østens kærlige moder Kwan Yin manifesterer sig i elementet Vand, og Moondogs ånd dukker op ved en spøgelsesfuld metrostation i Seoul.
Meejah er Daniel Nayberg, Andreas Isbrandt Løvenskjold og Mai Young Øvlisen.
Konserten er gratis.
På grund af tekninske problemer med NETS og pga smittefare ved kontant betaling er der desværre kun muligt at købe i baren med MobilePay.